Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-08-2024 15:01

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς προς Λομπίστες

Εξαμηνιαίες αναφορές Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2024

Άρθρο 13 του περί Διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης δημοσίων αποφάσεων Νόμου 20(Ι)/2022

Εφίσταται η προσοχή των εγγεγραμμένων εκπροσώπων ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος (Λομπίστες) στη νομική υποχρέωση υποβολής εξαμηνιαίων αναφορών προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς (ΑΑκΔ). Κάθε εγγεγραμμένο πρόσωπο στο Μητρώο Εγγραφής υποχρεούται να υποβάλει στην ΑΑκΔ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 εξαμηνιαία αναφορά σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή για κάθε εμπλοκή του σε διαδικασία λήψης δημόσιας απόφασης, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου αρχομένου την 01/03/2024.

Τα έντυπα υποβολής εξαμηνιαίων αναφορών είναι το L03 για φυσικά πρόσωπα και το L04 για νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.). Αντίστοιχοι πίνακες σε μορφή excel file βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΑΑκΔ www.iaac.org.cy στην ενότητα Lobbying – Χρήσιμα Έντυπα.

Σε περίπτωση που δεν υπήρξε εμπλοκή σε οποιαδήποτε διαδικασία λήψης δημόσιας απόφασης εντός του εξαμήνου θα πρέπει να υποβάλλεται γραπτώς στην ΑΑκΔ με επιστολή ή στο ίδιο το έντυπο εξαμηνιαίας αναφοράς ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε μορφής επικοινωνία με Αξιωματούχο, κατά την εν λόγω περίοδο.

Επισημαίνεται ότι, παράλειψη υποβολής της εξαμηνιαίας αναφοράς από εγγεγραμμένο πρόσωπο στην Αρχή, είναι ένοχο αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις €5.000 ή/και τις δύο αυτές ποινές.    

(ΕΑθ/ΝΖ)