Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2023 08:35

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00 π.μ. της 3ης Απριλίου 2023 μέχρι και τις 6:00 π.μ. της 4ης Απριλίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Στις 9:05 π.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σωρό από ελαστικά και σε δίκυκλο στη μέση του δρόμου, έξω από το Γυμνάσιο Αγίας Φύλας στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 9:35 π.μ.. Η πυρκαγιά αξιολογείται ότι προκλήθηκε μετά από κακόβουλη ενέργεια από άγνωστα, πιθανόν ανήλικα πρόσωπα.

Στις 11:37 π.μ. λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Σωτήρας – Λιοπετρίου στην Επαρχία Αμμοχώστου, μετά από σύγκρουση ιδιωτικού οχήματος με λεωφορείο. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου. Η οδηγός του ιδιωτικού οχήματος αποπαγιδεύτηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε με σοβαρά τραύματα στο πλήρωμα του ασθενοφόρου για μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Ένα πρόσωπο, το οποίο επέβαινε στο λεωφορείο έφερε ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε επίσης στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. 

Στις 17:22 μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σωρό από ξύλινα παλέτα, άχρηστα υλικά και δέντρο, τα οποία βρίσκονταν εντός οικοπέδου στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα επηρεάστηκε το μπροστινό μέρος σταθμευμένου οχήματος που βρισκόταν πλησίον της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αξιολογείται ότι προκλήθηκε μετά από κακόβουλη ενέργεια από άγνωστα, πιθανόν ανήλικα πρόσωπα.

Στις 10:44 μ.μ. λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε στοιβάδα από ξύλινα παλέτα και άχρηστα αντικείμενα, παρά την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Αγίου Αντωνίου της Επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και επηρέασε δύο παρακείμενα οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοιχτό χώρο, ενώ τρίτο όχημα έπαθε ελαφρότερες ζημιές. Η πυρκαγιά αξιολογείται ότι προκλήθηκε μετά από κακόβουλη ενέργεια από άγνωστα, πιθανόν ανήλικα πρόσωπα.

 (ΕΠ/ΕΧΡ)