Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2023 16:14

Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με Κυπριακή Πλατφόρμα Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού

Συνάντηση με μέλη της Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού είχε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία που έχει για την Κύπρο η πλήρης ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές καθώς και η ενσωμάτωσή τους στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, αφού διαβεβαίωσε τα μέλη της Πλατφόρμας για την στήριξή της σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διάσταση του φύλου, σημείωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να προτείνει πολιτικές οι οποίες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Υπουργεία να ενταχθούν στο σχέδιο δράσης για θέματα που αφορούν την έμφυλη διάσταση.

Η κα Προκοπίου τόνισε ακόμη πως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί τμήμα που προωθεί τα θέματα έμφυλης ισότητας. Πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα και γι' αυτό τον λόγο έχει καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, με βάση το οποίο η Επίτροπος Ισότητας συντονίζει και εποπτεύει όλα τα ζητήματα που αφορούν την έμφυλη ισότητα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε επίσης πως πρέπει να εγγραφούν και άλλες οργανώσεις στον εθνικό οργανισμό για την ισότητα και πως υπάρχει πρόθεση να εμπλουτιστούν τα προγράμματα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Εκ μέρους της Κυπριακής Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού η κα Μαίρη Πύργου τόνισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της έμφυλης διάστασης στον προϋπολογισμό του κράτους και ευχαρίστησε την Υπουργό Δικαιοσύνης για τη στήριξη.

(ΜΧ/ΣΧ)