Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2023 19:56

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη στην παρουσίαση με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Αναμνηστικού Γραμματοσήμου «70 χρόνια ΠΟΕΔ»

Είναι με μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ). Για μας, η ΠΟΕΔ δεν είναι μόνο ένα συνδικαλιστικό κίνημα, είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο από αυτό.

Η συνδικαλιστική δράση είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά οι ευθύνες που έχετε αναλάβει είναι πολύ πέραν του συνδικαλισμού. Έχετε αναλάβει ένα εθνικό, ανθρωπιστικό έργο και γι’ αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι μας έχουμε μια ανάμνηση από τα παιδικά μας χρόνια και αυτή συνοδεύεται πάντοτε με τον δάσκαλο που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Πάντα θα αναπολούμε αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη και σεβασμό.

Θεωρώ πολύ μεγάλη ευθύνη να είσαι δάσκαλος. Γιατί; Διότι ο γονιός εμπιστεύεται το παιδί του στα χέρια σου και εσύ ως παιδαγωγός παίρνεις τα παιδιά, τα οποία όλοι αγαπούν, τα αγκαλιάζεις με αγάπη, τα μορφώνεις από μικρή ηλικία και σιγά-σιγά, τα βοηθάς να καταλάβουν ποια είναι και πώς να γίνουν άξιοι πολίτες αυτής της κοινωνίας.

Η συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια στους εθνικούς αγώνες, στους συνδικαλιστικούς αγώνες, στη διεκδίκηση των δικαίων της χώρας μας, σάς δίνει το δικαίωμα να στέκεστε υπερήφανοι απέναντι σε αυτή την κοινωνία και να δηλώνετε με βεβαιότητα ότι «εμείς κάνουμε το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Ελπίζω, με κάθε δύναμη να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, διότι έχουν αγκαλιάσει αυτή την ευκαιρία να αναδείξουν τη σημασία που έχει η ΠΟΕΔ και οι δάσκαλοι, γενικά, στην κοινωνία μας.

Να σας ευχηθώ καλή δουλειά, δύναμη και θάρρος και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μπροστά.

Σας ευχαριστώ πολύ!

(ΘΓ/ΕΠ)