Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-08-2018 14:19

Συναυλία Κύπριου συνθέτη και σολίστ στην Αργεντινή

Στις 27 Αυγούστου 2018 ο Κύπριος συνθέτης και μαέστρος Νότης Γεωργίου πραγματοποίησε συναυλία στο Παλάτι του Εθνικού Κογκρέσου της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, με τη στήριξη της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βραζιλία και του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Κύπριος Μαέστρος παρουσίασε μουσική από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αυστρία και την Αργεντινή, εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια και θετικές αντιδράσεις από το κοινό. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου του Κογκρέσου.

Η διάσημη Ορχήστρα Δωματίου του Εθνικού Κογκρέσου της Αργεντινής δημιουργήθηκε το 1990 και λειτουργεί υπό την αιγίδα των δύο νομοθετικών σωμάτων της χώρας.

Η πρόσκληση από τον μουσικό διευθυντή της Ορχήστρας Sebastiano De Filippi προς τον βραβευμένο Κύπριο συνθέτη Νότη Γεωργίου να παρουσιάσει το έργο του μαζί με την εν λόγω ορχήστρα αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την προβολή της Κύπρου και του πολιτισμού της στην Αργεντινή. Ο Νότης Γεωργίου είναι γνωστός Κύπριος μαέστρος, συνθέτης και σολίστ με πλούσια διεθνή καριέρα, ιδιαίτερα στην Ουγγαρία όπου του έχουν απονεμηθεί καλλιτεχνικά βραβεία.  

 

(ΜΓ/ΣΧ)