Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-05-2023 15:55

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη σχετικά με ισχύ Διατάγματος για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ επί συγκεκριμένων αγαθών

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το Διάταγμα της Κυβέρνησης για επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά της καθημερινότητας.  Το μέτρο αυτό στοχεύει να συμβάλει στην άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού και ήδη από σήμερα οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές στα βασικά αγαθά που επηρεάζονται.

Τα αγαθά στα οποία θα επιβάλλεται από σήμερα μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ είναι: όλα τα είδη ψωμιού, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων.  Εκτιμάται ότι επηρεάζονται πέραν των 1700 προϊόντων.

Oι αυξημένες πληθωριστικές τάσεις έχουν αναμφίβολα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας και όσο το φαινόμενο συνεχίζεται, ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα που να παράγουν απτά αποτελέσματα.

Με προγραμματισμό, υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και με συγκεκριμένο σχεδιασμό θέτουμε στο επίκεντρο την κοινωνία και θα συνεχίσουμε για όσο απαιτείται να λαμβάνουμε μέτρα που θα στοχεύουν στην ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού και στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Μέτρα που εντάσσονται σε μια ολιστική προσέγγιση, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το όφελος των συμπολιτών μας, αλλά και τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας.

Η προσήλωσή μας στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσουμε να επεξεργαζόμαστε ωφέλιμα και ουσιαστικά μέτρα.

(ΡΜ/ΣΧ)