Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2023 13:00

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα, 29 Μαΐου 2023, συνάντηση στο γραφείο του με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Επίτροπος Ισότητας ενημέρωσε τον Υπουργό αναφορικά με το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα θέματα προώθησης της ισότητας ανδρών και γυναικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας οριζόντιας ενσωμάτωσής τους σε όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία, καθώς και στις πολιτικές τους. Βασική αρχή της Επιτρόπου αποτελεί η προώθηση της συστηματικής εκπαίδευσης των αξιωματούχων και των δημόσιων λειτουργών για τη σημασία της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στο χαρτοφυλάκιο του κάθε Υπουργείου και Υφυπουργείου.

Ο κ. Ξενοφώντος τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί φωνή στις γυναίκες της υπαίθρου και να ενδυναμωθούν και να εκπαιδευτούν οι γυναίκες αγρότισσες  σε νέες τεχνολογίες. Συμφωνήθηκε τέλος η κοινή δράση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας για δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

(ΜΓ)