Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2023 09:55

Συμμετοχή μελών της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Διαθρησκειακό Διάλογο στο Μαρόκο

Οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και κ. Μάριος Καρογιάν, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ) θα συμμετάσχουν σε Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Διαθρησκειακό Διάλογο, την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΕ και το Κοινοβούλιο του Μαρόκου, στο Μαρρακές, μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου 2023. Τους βουλευτές θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου.

Κύριο θέμα της Διάσκεψης είναι «Κοινοβούλια και θρησκευτικοί ηγέτες: προώθηση διαλόγου, συνεργασία για το κοινό μας μέλλον». Άλλα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι οι καλές πρακτικές και οι προκλήσεις στη συνεργασία για την προώθηση του κράτους δικαίου και η ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, θα παρουσιαστεί η τελευταία έκθεση της ΔΕ, με θέμα τον ρόλο των θρησκευτικών πεποιθήσεων στην επίτευξη ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών. Η έκθεση πραγματεύεται τη θεσμική ενασχόληση των κοινοβουλίων με διαφορετικές πτυχές της θρησκείας. Εξετάζει επίσης και αξιολογεί τους κοινοβουλευτικούς μηχανισμούς και τις δράσεις, που αναλαμβάνονται για την προώθηση πολιτικών ενσωμάτωσης, οι οποίες ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες, αξίες και κουλτούρες. Στην έκθεση περιλαμβάνονται αναφορές και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, συγκεκριμένα όσον αφορά την εφαρμογή της πολιτικής εκπροσώπησης διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)