Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2023 10:30

Συνεργασία Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στο νέο Μεταπτυχιακό του ΙΝΓΚ στη Βιοτεχνολογία, στο πλαίσιο υλοποίησης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης της μεταρρύθμισης C3.1R1 που περιλαμβάνεται στο εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τίτλο «Αναβάθμιση των γεωργικών πρακτικών από τον 20ό στον 21ο αιώνα, με την επένδυση σε ένα εθνικό κέντρο αριστείας στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας», το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών (ΙΓΕ) συμμετέχει στο νέο Μάστερ στη Βιοτεχνολογία (MSc Biotechnology) που θα προσφέρει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Οι δύο οργανισμοί υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την προαγωγή των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της Έρευνας, Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και την αξιοποίηση των εμπειριών των δύο οργανισμών προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου.

Όσον αφορά στο νέο Μάστερ στη Βιοτεχνολογία, πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε σπουδαστές να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία σε διάφορες βιομηχανίες οι οποίες χρησιμοποιούν εργαλεία Βιοτεχνολογίας στη γραμμή παραγωγής τους. To ιδιαίτερο προνόμιο που θα έχουν οι φοιτητές του προγράμματος Βιοτεχνολογίας είναι να συνδυάσουν την εκπαίδευση σε εργαλεία Βιοτεχνολογίας με την εφαρμογή τους σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας. Σε ότι αφορά το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, η εκπαίδευση και εμπειρία που θα συνεισφέρει σχετίζεται με επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους εφαρμοσμένες στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της ζωικής και φυτικής παραγωγής. Η υλοποίηση του μεταπτυχιακού θα γίνει με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού του ΙΓΕ στη διδασκαλία θεματικών ενοτήτων που άπτονται των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, το οποίο παράλληλα θα διαθέσει την απαραίτητη ερευνητική υποδομή για της ανάγκες της μεταπτυχιακής έρευνας που θα διεξάγεται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας της Κύπρου, με στόχο να προετοιμάσει καταρτισμένους απόφοιτους  οι οποίοι θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας έτοιμοι για άμεση εργοδότηση σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας του τόπου. Οι πτυχιούχοι θα μπορούν επίσης να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία με διδακτορικές σπουδές.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για πτυχιούχους με υπόβαθρο τις βιολογικές και συναφείς επιστήμες, τη γενετική, τις νευροεπιστήμες, τη βιοϊατρική, την ιατρική, τη φαρμακευτική, τη χημεία/βιοχημεία, τη χημική μηχανική, τη γεωπονία και άλλους συναφείς τομείς. Το Πρόγραμμα θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο 2023.

Στοιχεία Επικοινωνίας Γραφείου Εκπαίδευσης, Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Tηλέφωνο: +357 22392840/841/844   

Email: education@cing.ac.cy

(ΜΓ)