Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2023 16:46

Ανακοίνωση για τις ενέργειες του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφορικά με την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, σε συνέχεια του θέματος που προέκυψε με την πυρκαγιά στην περιοχή «Ελιτζιές» του Κρατικού Δάσους Πάφου τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

(α) Καταρχάς, αποφασίσθηκε όπως προσωρινά, η ηλεκτροδότηση στη συγκεκριμένη περιοχή θα γίνεται με ηλεκτρική γεννήτρια και δεν θα γίνει επανασύνδεση του καλωδίου με εναέρια γραμμή.

(β) Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επικοινώνησε με την ΑΗΚ έτσι ώστε να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

 (γ)  Στο πλαίσιο των ενεργειών του, ο κ. Ξενοφώντος επικοινώνησε και με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, για να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό φωτοβολταϊκό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για αυτόνομη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Τμήματος Δασών στην περιοχή.

/ΣΧ