Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-08-2023 10:01

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού


1. Εργασίες ένωσης υφιστάμενων καλωδίων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
, περιοχή Σκαρίνου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Λευκωσίας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Τρίτη 5/9/2023 και ώρα 21:00 μέχρι τις 05:00 της επόμενης ημέρας 6/9/2023, μεταξύ του Κόμβου Σκαρίνου και της γέφυρας του Πεντάσχοινου στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, θα εκτελούνται εργασίες ένωσης υφιστάμενων καλωδίων από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείσει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας με κατεύθυνση τη Λευκωσία για 700 μέτρα περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.


2. Εργασίες κατασκευής υπερυψωμένης διάβασης πεζών στην οδό Αγίας Φυλάξεως, στη Λεμεσό

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 31/8/2023, μεταξύ των ωρών 20:00 με 07:00 της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται από ιδιωτική εταιρεία εργασίες κατασκευής υπερυψωμένης διάβασης πεζών, στην οδό Αγίας Φυλάξεως, παρά την οδό Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η άνοδος της οδού Αγίας Φυλάξεως από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ μέχρι την οδό Κρήτης και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και το δευτερεύον οδικό δίκτυο.


3. Εργασίες αντικατάστασης αντιθαμβωτικών παραπετασμάτων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 5/9/2023-14/9/2023, μεταξύ των ωρών 22:00-05:30 της επόμενης ημέρας, εκτός Παρασκευής και σαββατοκύριακου, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας (Α1), θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης αντιθαμβωτικών παραπετασμάτων στο στηθαίο ασφαλείας της κεντρικής νησίδας του δρόμου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στη μία κατεύθυνση μόνο σε μήκος 1500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.


4. Εργασίες τοποθέτησης αγωγού στον κύριο δρόμο Αγίας Φυλάξεως – Αγρού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 2/9/2023, μεταξύ των ωρών 07:00-16:00, θα εκτελούνται από το Σ.Υ.Λ. εργασίες τοποθέτησης αγωγού (crossing) στο οδόστρωμα, στον κύριο δρόμο Αγίας Φυλάξεως – Αγρού Ε110, Λεωφόρος Ελευθερίας, παρά το χωριό Παλόδεια.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με το σύστημα Stop & Go.


5. Εργασίες καθαρισμού αυλακιών στο έρεισμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας (κατεύθυνση από Αερολιμένα Λάρνακας)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 1/9/2023-6/9/2023, εκτός σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 07:00-15:00, θα εκτελούνται εργασίες για καθαρισμό των επενδυμένων αυλακιών στο έρεισμα του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας, με κατεύθυνση από τον Αερολιμένα Λάρνακας μέχρι και τη δεύτερη έξοδο Ξυλοφάγου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει κανονικά στις λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς το έρεισμα.


6. Εργασίες καθαρισμού αυλακιών στο έρεισμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας (κατεύθυνση προς Αερολιμένα Λάρνακας)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 7/9/2023-12/9/2023, εκτός σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 07:00-15:00, θα εκτελούνται εργασίες για καθαρισμό των επενδυμένων αυλακιών στο έρεισμα του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας-Λάρνακας με κατεύθυνση από τη δεύτερη έξοδο Ξυλοφάγου μέχρι τον Αερολιμένα Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει κανονικά στις λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς το έρεισμα.


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)