Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-09-2023 20:56

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Βραβείων του Συνδέσμου Εταιρειών Τεχνολογίας Techisland

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη απόψε στην τελετή απονομής των βραβείων του Συνδέσμου Εταιρειών Τεχνολογίας Techisland, στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Σύνδεσμος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη του τεχνολογικού οικοσυστήματος, προωθώντας μεταρρυθμίσεις, προσελκύοντας ταλέντα και διαφωτίζοντας για την Κύπρο ως κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας.

Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία του Τechisland για την απονομή βραβείων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως αναγνώριση των νεοφυών εταιρειών και της επιχειρηματικότητας που μπορούν να φέρουν αλλαγές στην Κύπρο, είναι αξιοσημείωτη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική τριών πυλώνων: τη δημοσιονομική πειθαρχία, τον σταθερό και υγιή τραπεζικό τομέα και τη συνεχή προώθηση μεταρρυθμίσεων, ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα.»

Οι δράσεις μας, είπε, καθοδηγούνται από το Όραμα2035, που αποτελεί το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που στόχο έχει την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και να προσελκύσει επενδύσεις.

Πρόσθεσε ότι παράλληλα «προωθούμε και άλλες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού», σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι σταθερός υποστηρικτής των ανοικτών καναλιών επικοινωνίας με τους επενδυτές στην Κύπρο, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που προωθεί τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

Επεσήμανε ότι προς αυτό τον σκοπό, η Προεδρία της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, είχε οργανώσει την πρώτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επενδυτές, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι προκλήσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η προσέλκυση και η διατήρηση ταλέντου στην Κύπρο, η έλλειψη σχολών και η έλλειψη οικονομικά προσιτών χώρων διαμονής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, εξάλλου, ότι προς αυτή την κατεύθυνση, η Προεδρία εργάζεται στενά, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, επί όλων αυτών των θεμάτων, έτσι ώστε να παρέχουν απτές και αποτελεσματικές λύσεις.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τον ερχόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ούτως ώστε να εξεταστούν τα βήματα που έχουν γίνει.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ικανοποίηση των υφιστάμενων επενδυτών στην Κύπρο, διότι εν τέλει σας θεωρούμε ως τους καλύτερους Πρεσβευτές μας», είπε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους παριστάμενους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου που ξεκίνησε το 2022 και η οποία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας στην Κύπρο.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυβέρνηση προωθεί συγκεκριμένες δράσεις σε σχέση με την εικόνα (branding) της Κύπρου, έτσι ώστε να ενισχύσει την προσέλκυση επενδυτών και επαγγελματιών.

(ΡΜ/ΑΦ)