Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2023 18:15

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά πλησίον της Kοινότητας Λυσού της Επαρχίας Πάφου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 15:15, εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό, στα όρια της Κοινότητας Λυσού, πλησίον του δάσους Πάφου.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 17:30, καίγοντας έκταση 8,0 δεκαρίων, καλυμμένη από πεύκα και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν επτά πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 25 άτομα. Τις επιχειρήσεις του Τμήματος Δασών υποστήριξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα πυροσβεστικό όχημα και εθελοντές από τις κοινότητες της περιοχής.

Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. 

Επιπρόσθετα, στις 17:00 εντοπίσθηκε πεύκο να καίγεται, το οποίο είχε κτυπηθεί επίσης από κεραυνό, σε περιοχή της Κοινότητας Πάνω Αμιάντου (περιοχή Χρυσόβρυσης). Η άμεση ανταπόκριση των δυνάμεων του Τμήματος Δασών δεν επέτρεψαν επέκταση του επεισοδίου.

(ΝΓ)