Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2023 20:15

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος στην εκδήλωση «Ζωή και φως μέσα από την παράδοση» του Δήμου Γερίου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Γερίου να παραστώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου την εκδήλωση «Ζωή και φως μέσα από την παράδοση» που διοργανώνει ο Δήμος Γερίου.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η αποψινή, οι οποίες διοργανώνονται από τους Δήμους και τις κοινότητες μας και αναδεικνύουν τον λαϊκό πολιτισμό, είναι σημαντικές. Τέτοιες εκδηλώσεις συντηρούν την ιστορική μνήμη και την παράδοση ενώ ρίχνουν φως στις παραδοσιακές ασχολίες και τέχνες που είτε έχουν εγκαταλειφθεί, είτε τείνουν να εγκαταλειφθούν. Αναπαριστούν τον κόσμο του χθες και τον προβάλλουν δημιουργικά μέσα στο παρόν, φιλοδοξώντας να τον διατηρήσουν αναλλοίωτο στον χρόνο.

Εκδηλώσεις σαν και αυτή συνδράμουν επίσης στη σύσφιξη των δεσμών των κατοίκων της κοινότητας, των μεγαλύτερων με τους νεότερους. Προβάλλουν δε, και διατηρούν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες και αξιέπαινες.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Γερίου γιατί σε μια εποχή αλλοτρίωσης και αλλοίωσης των ηθών και εθίμων μας, εσείς, ως ένας Δήμος με παράδοση στα αγροτικά ήθη και έθιμα του λαού μας, συνεχίζετε να κρατάτε την παράδοσή μας ζωντανή. Επίσης, θα ήθελα να σας συγχαρώ γιατί έχετε περιλάβει σε αυτή την εκδήλωση και τους κατεχόμενους μας Δήμους, δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλουν την παράδοσή τους. Είναι σημαντικό να δίνουμε τον λόγο στα κατεχόμενα χωριά και στις πόλεις μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν ξεχνούμε και αγωνιζόμαστε για την μέρα της επιστροφής.

Θέλω να τονίσω ότι, ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στηρίζουμε έμπρακτα τις κοινότητες, αλλά και τους Δήμους, που τα κρατούν ζωντανά. Άλλωστε μέσα από τα ήθη και τις παραδόσεις μας κρατάμε άσβεστη τη μνήμη στην παράδοσή μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Γερίου καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την όμορφη διοργάνωση. Εύχομαι σε όλους μια όμορφη βραδιά.

Ευχαριστώ.

(ΜΓ)