Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2023 14:25

Ολοκλήρωση των εργασιών της 66ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου στην Άκκρα της Γκάνας

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Γκάνα οι εργασίες της 66ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (ΚΚΣ/CPA), στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Άριστος Δαμιανού (επικεφαλής), κ. Σάβια Ορφανίδου και κ. Χρίστος Ορφανίδης.

Τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης απασχόλησε το ζήτημα της αλλαγής του νομικού καθεστώτος του Συνδέσμου και της ενδεχόμενης μεταφοράς της έδρας του οργανισμού εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε παρέμβασή του ο κ. Δαμιανού εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Διεθνής Γραμματεία του Συνδέσμου για θετική κατάληξη του ζητήματος, το οποίο, όπως επισήμανε, ταλανίζει τον ΚΚΣ εδώ και τριάντα χρόνια, στη βάση των αρχών της διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο και η δράση του Συνδέσμου.

Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τον επαναδιορισμό του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Stephen Twigg για μια δεύτερη και τελευταία θητεία που θα ολοκληρωθεί το 2028. Απονεμήθηκαν επίσης τα Βραβεία Βουλευτών της Κοινοπολιτείας για το 2023. Βουλευτής της χρονιάς αναδείχθηκε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ζάμπιας κα Nelly Mutti. Βραβεύθηκαν επίσης βουλευτές από την Ινδία, τον Καναδά και τη Νήσο Μαν για τη δράση και το έργο τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κυπριακή αντιπροσωπία είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους Προέδρους του Νομοθετικού Συμβουλίου και της Νομοθετικής Συνέλευσης του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας κ.κ. Ben Franklin και Greg Piper, αντίστοιχα, όπου θα φιλοξενηθεί η επόμενη Παγκόσμια Διάσκεψη.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)