Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2023 15:26

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της FIBA και αντιπροσωπία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA κ. Ανδρέα Ζαγκλή και αντιπροσωπία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) για ενημέρωσή της αναφορικά με την πορεία προετοιμασίας ενόψει της συνδιοργάνωσης από τη δημοκρατία του FIBA Eurobasket 2025. 

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA ενημέρωσε για τη σημαντικότητα της αθλητικής διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι θετικός, αφού τα έσοδα από τη διοργάνωση αναμένεται να είναι τουλάχιστον τριπλάσια από την επένδυση η οποία εκτιμάται να πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ ανέφερε ότι η εν λόγω διοργάνωση είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στη δημοκρατία από την ίδρυσή της και, στο πλαίσιο αυτής, αναμένεται να φιλοξενηθούν, αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς.  Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτό το αθλητικό γεγονός συνιστά καλή ευκαιρία να εδραιωθεί η δημοκρατία ως προορισμός αθλητικού τουρισμού.  Ειδικότερα σημείωσε ότι αναμένεται να επενδυθεί για τη διοργάνωση ποσό περίπου €6 εκατομ. πρόσθετα του ποσού που θα επενδυθεί για την αναβάθμιση των υποδομών οι οποίες θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται και μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Γενικό Γραμματέα της FIBA αναφέρθηκε στα πολύ καλά αποτελέσματα των κυπριακών ομάδων καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα στις επιτυχίες που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν οι γυναικείες ομάδες.  Παράλληλα, τόνισε τη σημαντικότητα στην ανάδειξη όλων των ομαδικών αθλημάτων και επισήμανε ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία προώθησης και ανάδειξης ακόμη περισσότερο της καλαθοσφαίρισης. 

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε τη διαχρονική στήριξή της προς την ΚΟΚ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πορεία προετοιμασίας της όλης διοργάνωσης, ώστε αυτή να στεφθεί με επιτυχία και να προωθηθεί ο αθλητισμός στη χώρα. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)