Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2023 18:45

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Νίκου Τορναρίτη στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της για την αποστολή παρακολούθησης των εκλογών στο Μαυροβούνιο

Άρχισαν σήμερα στο Στρασβούργο οι εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2023 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας κ. Νίκος Τορναρίτης συμμετείχε σε συζήτηση στην Ολομέλεια για τα συμπεράσματα της αποστολής της ΚΣΣΕ για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών στο Μαυροβούνιο, που έλαβαν χώρα στις 11 Ιουνίου 2023.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι οι τελευταίες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και νέου κοινοβουλίου κατέδειξαν τη δέσμευση του Μαυροβουνίου για περαιτέρω ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στη χώρα.

Υπό την ιδιότητά του ως Εισηγητής της ΚΣΣΕ για την τήρηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων του Μαυροβουνίου έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Τορναρίτης τόνισε τη σημασία αντιμετώπισης των αδυναμιών και δυσλειτουργιών που περιλαμβάνονται στα Συμπεράσματα της Ad Hoc Επιτροπής της ΚΣΣΕ όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τις γενικότερες εισηγήσεις της ΚΣΣΕ για ευθυγράμμιση της χώρας με το κεκτημένο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι, με την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, το Μαυροβούνιο θα είναι σε θέση να εξέλθει σύντομα από τη διαδικασία παρακολούθησης και επιτήρησης του Οργανισμού και να προωθήσει την ευρωπαϊκή του πορεία με πλήρη σεβασμό στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΠ/

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)