Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2023 17:47

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση, σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2023, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στην παρουσία του βουλευτή Λάρνακας του κόμματος κ. Χρήστου Ορφανίδη και του Γενικού Γραμματέα της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου κ. Χρήστου Παπαπέτρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε τις αυξημένες πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού και του Προϋπολογισμού του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη γεωργία και το περιβάλλον και σημείωσε την αρωγή του ΔΗΚΟ στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούσαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του αμπελουργικού τομέα προς όφελος των αμπελουργών, καθώς επίσης και την ανάγκη για συνέχιση του έργου που επιτελεί το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών για τους πατατοπαραγωγούς.

Από πλευράς του, ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τις προτεραιότητες του Υπουργείου και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου. Καταληκτικά, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τη συνάντηση, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του ΔΗΚΟ, σημειώνοντας ότι οι θέσεις του κόμματος, όπως και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, λαμβάνονται υπόψη κατά τη χάραξη, αλλά και την υλοποίηση της πολιτικής του ΥΓΑΑΠ.

(ΜΓ)