Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2023 14:02

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Κάιρο της Αιγύπτου, όπου, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας κ. Abdel Fattah El-Sisi, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν, επίσης, ηγέτες χωρών και Οργανισμών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής και αλλού, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ηγέτες θεσμών της Ευρωπαικής ΄Ενωσης.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, θα παρατεθεί γεύμα εργασίας από τον Πρόεδρο El-Sisi, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Στην Αίγυπτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

(ΡΜ/ΕΠ/ΕΧΡ)