Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-10-2023 17:15

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Σλοβενίας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2023, συνάντηση, στο γραφείο του, με την Πρέσβη της Σλοβενίας στην Ελλάδα κα Tamara Weingerl Pozar.

Θέμα της συνάντησης ήταν η 23η Συνάντηση των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και της Παράκτιας Περιοχής της Μεσογείου (Σύμβαση της Βαρκελώνης - COP 23), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία από τις 5-8 Δεκεμβρίου 2023. Πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βαρκελώνης, θα πραγματοποιηθεί, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, Υπουργική Σύνοδος με θέμα «Πράσινη μετάβαση στη Μεσόγειο: Από αποφάσεις σε δράσεις».

Ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε την Πρέσβη της Σλοβενίας για τις ενέργειες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των αρμοδίων Τμημάτων του αναφορικά με το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της Μεσογείου και τη διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εφαρμογή της Σύμβασης της Βαρκελώνης και των Πρωτοκόλλων της, λαμβάνοντας συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος και μιας ζωτικής σημασίας μεσογειακή οικονομία για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

(ΜΓ)