Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-11-2023 08:21

Συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Παγκόσμια Συμμαχία για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας μεταναστών»

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Παγκόσμια Συμμαχία για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας μεταναστών» (“On a Global Alliance to counter migrant smuggling”), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κας Ylva Johansson.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας συμμαχίας για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών, προτρέποντας ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ βασικών εταίρων, όπως επίσης και για την εγκαθίδρυση μιας τακτικής διαδικασίας ανταλλαγής απόψεων για αυτό το διεθνώς εξελισσόμενο έγκλημα.

Διεξάγεται σε υπουργικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των κρατών μελών της Ευρωπαιϊκής Ένωσης (ΕΕ), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Οργανισμών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, χωρών εταίρων προέλευσης και διέλευσης και διεθνών οργανισμών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης συμμετέχει ως ομιλήτρια στο πάνελ συζήτησης σχετικά με την πρόληψη της λαθρεμπορίας μεταναστών. Πέραν αυτού, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταναστών και εναλλακτικές λύσεις στην παράτυπη μετανάστευση ως βασικό αποτρεπτικό παράγοντα για το λαθρεμπόριο.

Η Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

(ΜΣ/ΕΠ)