Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2023 20:07

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο Τον κ. Πιερρακάκη συνόδευε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε από τον Έλληνα Υπουργό για τo  Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου στον Τομέα της Παιδείας για τα έτη 2023 - 2027 που συνυπέγραψε ενωρίτερα με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

 Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την άμεση επίλυση ζητημάτων που απασχολούν Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα, όπως η απόκτηση αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, η επέκταση του χρόνου εγγραφής των αρρένων στα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων κ.α.

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ανησυχία της για τα -απογοητευτικά για την Κύπρο- πρόσφατα αποτελέσματα του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης «PISA» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν δραστικές διορθωτικές ενέργειες στον τομέα της εκπαίδευσης. Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι, τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και για την Ελλάδα και συμφώνησε ως προς την ανάγκη λήψης διορθωτικών μέτρων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Συζητήθηκαν επίσης, τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας στην Αθήνα, καθώς και η πρόσφατη κύρωση, από τη Βουλή των Ελλήνων, της Συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών.

Τέλος, εξετάστηκαν τρόποι που αφορούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών όσον αφορά νομοθεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)