Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-12-2023 12:33

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην τελετή για την ονοματοδοσία αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας SKY EXPRESS

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που  συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να γιορτάσουμε  το άνοιγμα ενός νέου σημαντικού κεφαλαίου της εταιρείας Sky Express, με την ονοματοδοσία του πρώτου αεροσκάφους της, τύπου AIRBUS A321neo, με το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ».

Αγαπητέ κ. Γρύλε, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  από καρδιάς τόσο για την απόφασή σας όπως ονομάσετε το καινούριο αεροσκάφος της εταιρείας με την επωνυμία της πατρίδας μας όσο και  για την επιτυχημένη παρουσία της SKY Express στη χώρα μας, την οποία θεωρούμε πολύτιμο συνεργάτη.

Είμαστε περήφανοι και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κύπρο μας αυτό το τελευταίας γενιάς αεροσκάφος να διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες με το όνομα της πατρίδας μας.

Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, μέσα στο σημερινό περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού, να βλέπουμε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η SKY Express, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την οικονομία και το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol, η SKY Εxpress αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019 και γι’ αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Sky Express βρίσκεται σε φάση συνεχούς και δυναμικής ανάπτυξης.

Από την ίδρυσή της τον Ιούλιο του 2005 μέχρι και σήμερα έχει διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι παρατεταμένης ανοδικής πορείας, καταφέρνοντας να εξυπηρετεί σήμερα συνολικά 49 δρομολόγια, παρέχοντας βεβαίως προς το κοινό και την επιλογή της Κύπρου.

Η SKY Express συμπληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις πτήσεις από Αθήνα προς Λάρνακα το 2021, όπως επίσης και από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα και, βεβαίως, συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Διαθέτει σημαντικές συνδέσεις με δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, στηρίζοντας την ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος και όχι μόνο. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία να ταξιδέψω σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μαζί σας.

Η εταιρεία, όπως καταδεικνύει και η προσθήκη των δύο AIRBUS A321 neo, θωρακίζεται συνεχώς με νέα αεροσκάφη, δηλώνοντας έτσι και την πρόθεσή της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Η απόφασή της για την προσθήκη των νέων αεροσκαφών αποδεικνύει και την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας, αφού τα αεροσκάφη αυτού του είδους συμβάλλουν στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση.

Επίσης, τα εν λόγω αεροσκάφη περιορίζουν και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75% ανά επιβάτη, καθιστώντας τα σήμερα ως ένα από τα πλέον περιβαλλοντικά - φιλικά και αποδοτικά αεροσκάφη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που για μας ως ένα νησιωτικό κράτος είναι απαραίτητος και κρίσιμος τομέας για την οικονομία αλλά και την  κοινωνία της χώρας μας. Η διασφάλιση, εξάλλου, καλής αεροπορικής σύνδεσης για τη χώρα μας  αποτελεί προτεραιότητα για τις εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις.

Φέτος εξυπηρετήθηκαν ή εξυπηρετούνται 157 δρομολόγια από 56 αεροπορικές εταιρείες, συνδέοντας τη  χώρα μας με 39 χώρες, ενώ στόχος μας για το επόμενο έτος είναι όπως η αεροπορική σύνδεση ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση της SΚΥ  Express  για επέκταση των επιχειρήσεών της στη χώρα μας  συμβάλλει ουσιαστικά στην όλη προσπάθειά μας και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα ενδυναμώνεται με τον χρόνο, με πολλαπλά οφέλη για όλους, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή ακόμη περισσότερο τη συνδεσιμότητα της χώρας μας.

Καταλήγοντας, κ. Γρύλε, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την απόφασή σας να αποδώσετε το όνομα της πατρίδας μας στο καινούργιο αεροσκάφος του ομίλου σας και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. 

(ΡΜ/ΕΠ/ΑΦ)