Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-01-2024 10:16

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη δράση της το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00 το πρωί της 2ας Ιανουαρίου μέχρι και τις 6:00 το πρωί της 3ης Ιανουαρίου ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια (18 πυρκαγιές, έξι ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις).

Η ώρα 13:22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένης αποθήκης στον Άγιο Δομέτιο, στην επαρχία Λευκωσίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λευκωσίας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:28. Μεγάλος αριθμός παλαιών θαλάσσιων σκαφών, κατασκευασμένων από υαλονήματα, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά ασφαλίστηκε περιμετρικά από τις πυροσβεστικές ομάδες και απετράπη η επέκτασή της στους υπόλοιπους χώρους της αποθήκης και σε παρακείμενα υποστατικά. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς εξετάζονται χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας.

Η ώρα 23:54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μικρό λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην κοινότητα Καντού, στην επαρχία Λεμεσού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου και των Βρετανικών Βάσεων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00:40. Σήμερα θα γίνει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Η ώρα 02:15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φρουταρία – μίνι μάρκετ στη Λεωφόρο Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Η φρουταρία υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά και τη θερμότητα. Σε συνεργασία με τα μέλη της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν κύλινδροι υγραερίου από τον χώρο της πυρκαγιάς και έγινε εκκένωση δύο παρακείμενων πολυκατοικιών για προληπτικούς λόγους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

(ΜΣ/ΝZ)