Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2024 19:02

Δηλώσεις της Υπουργού Γεωργίας κατά την επιθεώρηση των ζημιών σε πατατοκαλλιέργειες στην περιοχή Αυγόρου

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου, συνοδευόμενη από εκπρόσωπους των αγροτικών οργανώσεων, μετέβη σήμερα το πρωί στην περιοχή Αυγόρου, όπου προέβη σε επιθεώρηση των ζημιών που προκλήθηκαν στις πατατοκαλλιέργειες λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην περιοχή, η κα Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις και μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου, για να εκφράσουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη στήριξή μας στους αγρότες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα». Πρόσθεσε ότι οι ζημιές αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια, η δρ Παναγιώτου τόνισε: «Μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις και τους λειτουργούς δράσαμε προληπτικά ήδη από την Κυριακή το βράδυ που είχαμε ενημέρωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθούσαν, κάναμε ένα κύκλο επαφών με τους αγρότες μας και είδαμε τι είναι αυτό που χρειάζονται μαζί με τα Τμήματα. Αποφασίσαμε από κοινού για να είμαστε έτοιμοι με κοινά συνεργεία εκεί και όπου χρειάζεται, ώστε να ανοίγει η δίοδος για να φεύγει το νερό, να υπάρχει απρόσκοπτη παροχή νερού κατά τη διάρκεια της νύκτας σε περίπτωση παγετού, και φυσικά να είναι οι γεωπόνοι μας μαζί με τους αγρότες μας δίπλα τους για να τους βοηθήσουν.

Έχω δώσει οδηγίες να προχωρήσουμε άμεσα, μόλις μας το επιτρέψει ο καιρός, με την απορρόφηση του νερού, να γίνει καταγραφή των ζημιών και να ανακοινωθούν τα έντυπα, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι αγρότες χωρίς καθυστέρηση το Ταμείο Διαχείρισης Κινδύνων και να πάρουν τη σχετική αποζημίωση.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις αγροτικές οργανώσεις που ήταν δίπλα μας, ώστε να δράσουμε προληπτικά, και ένα μεγάλο ευχαριστώ, φυσικά, και στους λειτουργούς του Υπουργείου που είμαστε μαζί σήμερα εδώ για να δείξουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η Κυβέρνηση, το κράτος, είναι εδώ για να στηρίξει τους αγρότες».

(ΕΝ/ΕΑθ/ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα