Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-02-2024 09:09

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού

1. Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη – Ευρύχου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 12/2/2024, μεταξύ των ωρών 12:00 – 1:00 το μεσημέρι, θα γίνεται ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω εργασιών, στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους στην περιοχή Ατσά, παρά το χωριό Κουτραφά.

2. Εργασίες ελέγχων επιπεδότητας του οδοστρώματος στην Επαρχία Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 9/2/2024 από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, θα εκτελούνται έλεγχοι επιπεδότητας του οδοστρώματος σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Αγίας Νάπας, από την έξοδο προς Πύλα μέχρι και την έξοδο προς Ξυλοτύμπου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση Λάρνακας – Αγίας Νάπας για απόσταση 500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δίπλα λωρίδα με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

3. Εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού σε κεντρικές νησίδες λεωφόρων στην Επαρχία Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 12/2/2024 - 15/3/2024, μεταξύ των ωρών 8:00 - 13:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, στις Λεωφόρους Ελευθερίας, Ακροπόλεως, Αυστραλίας, Σπύρου Κυπριανού και Ελλάδος της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Αραδίππου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά οι εφαπτόμενες λωρίδες κυκλοφορίας (και από τις δύο κατευθύνσεις) της κεντρικής νησίδας για μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

4. Εργασίες τοποθέτησης / αντικατάστασης αντανακλαστικών καρφιών σε κόμβους του αυτοκινητόδρομου στην Επαρχία Λεμεσού 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 13/2/2024 - 29/2/2024, μεταξύ των ωρών 9:00 το βράδυ με 6:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας (Α1), θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης / αντικατάστασης αντανακλαστικών καρφιών στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας στη μία κατεύθυνση μόνο σε μήκος 500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.  

5. Εργασίες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην Επαρχία Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 11/2/2024, από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, το τμήμα της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Αγίας Ζώνης μέχρι τον κυκλικό κόμβο Εναερίου με κατεύθυνση τον Εναέριο, θα είναι κλειστό για την τροχαία λόγω εργασιών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, η τροχαία κίνηση προς τον κυκλικό κόμβο Εναερίου, θα διεξάγεται μέσω των οδών Αγίας Ζώνης και Θέκλας Λυσιώτη.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΝΓιαν/ΕΑθ)