Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2018 12:59

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στη Σμύρνη

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τον βουλευτή κ. Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής), Αντιπρόεδρο της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ) και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Συνέλευσης και τον βουλευτή κ. Χριστάκη Τζιοβάνη, Μέλος της Συνέλευσης, αναχωρεί αύριο Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, για τη Σμύρνη, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και του 1ου Μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ, για το 2018, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 4 ως 6 Οκτωβρίου 2018. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Λουκία Μούγη.

Η Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, όπως και της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας πολιτιστικών αγαθών. Θα συζητήσει επίσης θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε ζητήματα υγείας, μετανάστευσης, καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς, καθώς και της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από διαμάχες.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα καθορίσει κατά τη συνεδρία του τα θέματα και τα ψηφίσματα που θα συζητηθούν και θα προωθηθούν για έγκριση κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της ΑΚΣ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη του ερχόμενου Νοεμβρίου στην Τουρκία.

(ΜΓ/ΕΙ)