Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2018 09:00

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 2ης Οκτωβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 3ης  Οκτωβρίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια, δεκαπέντε πυρκαγιές, δώδεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και τρείς ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υποστατικό στην οδό Καλυβάς στο χωριό Λεμόνα της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και  Υπαίθρου Στρουμπιού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.33.  Ηλικιωμένη γυναίκα (73 ετών) άναψε πρόχειρη εστία με ξυλά εξωτερικά υποστατικού. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο μεταλλικό υποστατικό με ζημιές στον αποθηκευμένο γεωργικό εξοπλισμό που υπήρχε εντός. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και αναπνευστικών συσκευών Στην προσπάθεια της να κατασβήσει την πυρκαγιά η ηλικιωμένη υπέστη εγκαύματα. Της  παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και την μεταφορά της στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένα κάρβουνα/ξύλα τα οποία άναψε η ηλικιωμένη.

Η ώρα 09.21 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στην οδό Σαπφούς στον Στρόβολο σε ανεγειρόμενη πολυκατοικία. Άτομο (58 ετών Τουρκοκύπριος) κατέπεσε σε φρεάτιο ανελκυστήρα βάθους δυο μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματος του. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως. Η ομάδα διάσωσης προσέγγισε τον τραυματία στο φρεάτιο και αφού έγινε ακινητοποίηση σε συνεργασία με το πλήρωμα του ασθενοφόρου έγινε ανάσυρση του με την χρήση σανίδας ακινητοποίησης. Τοποθετήθηκε στο ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. Στη σκηνή κλήθηκε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Αστυνομία για επιθεώρηση.

Η ώρα 13.16 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στην έξοδο του Αγίου Τύχωνα. Μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Mitsubishi L200 διπλοκάμπινο  συγκρούστηκε με αρθρωτό όχημα μάρκας SCANIA. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Από την σύγκρουση 4 άτομα (Αιγυπτιακής καταγωγής) απεγκλωβίστηκαν από το διπλοκάμπινο όχημα με την χρήση διασωστικών εργαλείων και μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 19.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αρθρωτό όχημα μάρκας SCANIA το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά την έξοδο προς Πισσούρι. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τις Βρετανικές Βάσεις και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού Μονοβόλικου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καρότσα του αρθρωτού οχήματος την οποία ο οδηγός στη συνέχεια απαγκίστρωσε και δεν επεκτάθηκε στο όχημα. Καταστράφηκε η καρότσα με το περιεχόμενο (αναψυκτικά και οινοπνευματώδη ποτά) και η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα έκτασης ενός εκταρίου στα όρια του αυτοκινητόδρομου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης ιδιωτικό διερχόμενο όχημα TOYOTA αφού προηγήθηκε σύγκρουση του με άλλο ιδιωτικό όχημα προσέκρουσε στο πλαινό μέρος πυροσβεστικού οχήματος των Βρετανικών Βάσεων. Από τους πυροσβέστες δεν τραυματίστηκε κανείς καθότι στο μέρος του επεισοδίου βρισκόταν από το αρχικό στάδιο η Αστυνομία και  τηρούνταν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις όλα τα μέτρα ασφαλείας με την επιχείρηση κατάσβεσης να γίνεται εντός  ζώνης ασφαλείας. Κλήθηκε ασθενοφόρα όχηματα και μετέφερε τον οδηγό και την συνοδηγό του ιδιωτικού οχήματος στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Η ώρα 19.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας ΚΙΑ το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο δρόμο στην οδό Ωκεανίδων στον συνοικισμό «Καμάρες» στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.53. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλού τυλιχτήρα και δυο αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα/διαρροή καυσίμων.

(ΑΧ)