Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-02-2024 14:13

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στη συνέντευξη Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα»

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση σας να χαιρετίσω τη συνέντευκη Τύπου που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Νοσημάτων, η οποία φέτος εορτάζεται στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Σήμερα, έχουμε τον προνομιακό ρόλο να γιορτάσουμε όχι μόνο την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τα Σπάνια Νοσήματα αλλά και την επέτειο δέκα χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου «Μοναδικά Χαμόγελα». Τα δέκα αυτά χρόνια αποτελούν μια πορεία αφοσίωσης και αλληλεγγύης προς εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτές τις σπάνιες γενετικές παθήσεις. Το χαμόγελο που φωτίζει τα πρόσωπά τους είναι η ανταμοιβή για το έργο που επιτελείται από τον Σύνδεσμο.

Ο αγώνας κατά των Σπάνιων Νοσημάτων απαιτεί συνεχή προσπάθεια και ευαισθητοποίηση. Ο Σύνδεσμος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μίας ομάδας γονέων, οι οποίοι βίωσαν την πραγματικότητα αυτών των Σπάνιων Παθήσεων και αναδείχθηκε στην πορεία ως ένας σημαντικός υποστηρικτής και αρωγός των ατόμων με Σπάνιες Παθήσεις. Συνεπώς, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος έχει αφιερώσει τη δράση του σε αυτούς τους ηρωικούς ανθρώπους που αγωνίζονται με τόση δύναμη και ανθεκτικότητα.

Παράλληλα, η επίμονη προσπάθεια και η ιδιωτική πρωτοβουλία επένδυσαν στη δημιουργία, το 2022, του πολυθεματικού Κέντρου στον Κοτσιάτη, μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν Σπάνιες Γενετικές Παθήσεις. Η έγκαιρη διάγνωση, η εξειδικευμένη θεραπεία και η συνεχής υποστήριξη είναι βασικοί πυλώνες για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό μου να συγχαρώ το Σύνδεσμο για τη δεκαετή πορεία του και για τα μοναδικά χαμόγελα που προσφέρει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Εύχομαι να συνεχίσετε το σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Σας ευχαριστώ.

_________

Σημ.: Τον Υπουργό Υγείας εκπροσώπησε η κα Ειρήνη Γεωργίου, Διοικητική Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας.

(ΜΣ/ΝΓ)