Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2024 10:58

H κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Η βουλεύτρια κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Ισότητας και κατά των Διακρίσεων και της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της ΚΣΣΕ, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 18-20 Μαρτίου 2024. Την κ. Ερωτοκρίτου θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α΄ κ. Έλενα Περσιάνη.

Την Επιτροπή Ισότητας και κατά των Διακρίσεων θα απασχολήσουν το θέμα της ενάσκησης του δικαιώματος της έκφρασης και της συνάθροισης των ΛΟΑΤΙ ατόμων στην Ευρώπη, η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω ηλικίας και η καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά ανδρών και αγοριών. Θα γίνει επίσης παρουσίαση των διαθέσιμων εργαλείων για την προώθηση του στόχου των ευαισθητοποιημένων ως προς το φύλο κοινοβουλίων, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων θα συζητηθούν η πτυχή της νόμιμης μετανάστευσης ως απάντηση στη δημογραφική γήρανση της Ευρώπης, το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο που αγνοούνται και το ζήτημα των εκτοπισμένων ατόμων ως αποτέλεσμα της χρήσης εκρηκτικών όπλων.

Θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, κοινή ακρόαση των Επιτροπών Μετανάστευσης και Ισότητας για το θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου κατά τις προεκλογικές εκστρατείες και τα εργαλεία πρόληψης και καταπολέμησης της ρητορικής μίσους.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)