Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2024 12:49

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για έργα στις Επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας και Λάρνακας

1. Εργασίες συλλογής αποβλήτων στην Επαρχία Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 6/4/2024, από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1), στο τμήμα Σκαρίνου – Ακτής του Κυβερνήτη θα εκτελούνται εργασίες συλλογής αποβλήτων από την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Λεμεσό. H τροχαία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα κινητού εργοταξίου.

2. Εργασίες σκουπίσματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και τον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 6/4/2024 και την Κυριακή 7/4/2024, μεταξύ των ωρών 09:00-15:00 θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και του παρακαμπτήριου δρόμου Λεμεσού, από την έξοδο Μουτταγιάκας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου / παρακαμπτήριου δρόμου θα κλείνει τμηματικά, σε μήκος 200μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 8/4/2024 και την Τρίτη 9/4/2024, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας θα εκτελούνται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου), από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Χριστάκη Κράνου θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, των οδών Καντάρας, Εδέσσης, Γρίβα Διγενή, Χριστάκη Κράνου και τον παραλιακό δρόμο.

4. Εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στη Λεωφόρο Έμπας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 8/4/2024 μέχρι και την Τρίτη 8/10/2024 στη διασταύρωση της Λεωφόρου Έμπας με τις οδούς Χρίστου Κκέλη και Δημητράκη Αδάμου θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση στη Λεωφόρο Έμπας θα διεξάγεται απρόσκοπτα.

5. Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον Αστρομερίτη

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από τη συμβολή της Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ με τη Λεωφ. Τροόδους στον Αστρομερίτη μέχρι και τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αστρομερίτη (F928), οι οποίες αναμενόνταν να ξεκινήσουν την Τρίτη 2/4/2024, μεταξύ των ωρών 08:00-15:00, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8/4/2024 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 9/4/2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα παραμένει κλειστή η μία λωρίδα του δρόμου σε μήκος 150μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη μέθοδο STOP & GO.

6. Εργασίες καθαρισμού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 8/4/2024 και για περίοδο τριών εβδομάδων, καθημερινά εκτός Παρασκευής και σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ με 01:00 μετά τα μεσάνυχτα θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας και αντικατάστασης του αντιθαμβωτικού συστήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας μέχρι και τη Σκαρίνου.

7. Αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού σηματοδότησης στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι από τις 25/3/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Αν κριθεί αναγκαίο, θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 8/4/2024 – 14/4/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. Φρ. Ρούζβελτ / Αβάννας / Τσιφλικουδιών (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Προμαχών Ελευθερίας (B1) / Τα Χριστοδούλου (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γεωργίου Α’ (παρά τα McDonalds) (Διάβαση Πεζών-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γεωργίου Α’ (B1) (παρά το ξενοδοχείο Londa) (Διάβαση Πεζών-Λεμεσός)
  • Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (ζωολογικός κήπος) (Διάβαση Πεζών-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού (παρά την οδό Ν. Αναστασιάδη) (Διάβαση Πεζών-Λεμεσός)

8. Εργασίες κλαδέματος και καθαριότητας νησίδων στον Δήμο Λειβαδιών

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την περίοδο 10/4/2024 – 19/4/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 18:00, καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου, στις Λεωφόρους Α. Στυλιανού και Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα θα γίνονται εργασίες κλαδέματος και καθαριότητας των πλαϊνών και κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Λειβαδιών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα κυκλοφοριακά μέτρα:

(α)  Στη Λεωφόρο Α. Στυλιανού από τον κυκλικό κόμβο Λεωφ. Αμμοχώστου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Λειβαδιών, και

(β)  Στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, από τον κυκλικό κόμβο Τεχνικής Σχολής μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββα θα κλείνει η λωρίδα που εφάπτεται των εργασιών και από τις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα. Οι εργασίες στις δύο λεωφόρους θα εκτελεστούν διαδοχικά.

 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΓΣ/ΕΠ)