Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2024 10:20

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 7ης Μάϊου 2024 μέχρι και τις 06:00 της 8ης Μάϊου 2024 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια (30 πυρκαγιές, πέντε ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις).

  • Η ώρα 13:42 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο υπόγειο χώρο στην οδό Ικτίνου στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λεμεσού. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν σκύβαλα, άχρηστα υλικά, καναπέδες και τραπέζια. Επίσης από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν εγκαταλειμμένα καταστήματα στο ισόγειο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της πυροσβεστικής έγινε παραβίαση σε δυο δωμάτια στον πρώτο όροφο για τυχόν παγιδευμένα άτομα, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε. Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
  • Η ώρα 16:40 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε ένα εκτάριο από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, διάφορα δέντρα, σωρούς από άχρηστα υλικά και μεγάλη στοιβάδα από καυσόξυλα σε περιοχή παρά τον δρόμο από Αραδίππου προς Κελλιά. Ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση τρία πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λάρνακας, ένα από το Τμήμα Δασών, δύο γεωργικοί ελκυστήρες και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας. Για την κάλυψη των αναγκών των πυροσβεστικών σταθμών της Λάρνακας έγινε μερική ανάκληση προσωπικού. Τα αίτια διερευνώνται.
  • Η ώρα 00:48 σήμερα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κτίριο με προέκταση αποθήκης, διαστάσεων 40x20 μέτρα, στη λεωφόρο Χριστόδουλου Χ’Παύλου στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λεμεσού. Το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο, με περιεχόμενο παλιά επίπλωση και διάφορα άχρηστα υλικά. Από την πυρκαγιά το κτίριο και το περιεχόμενο του υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Αποτράπηκε η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενα υποστατικά. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε με εγκαταστάσεις πλαγιογραμμών νερού, συσκευής εξαερισμού και χρήση αναπνευστικών συσκευών. Για την κάλυψη των αναγκών των πυροσβεστικών σταθμών της Λεμεσού έγινε μερική ανάκληση προσωπικού. Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.
  • Η ώρα 03:03 σήμερα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο μάρκας KYMCO, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο οδόστρωμα, στην οδό Στασικράτους στη Λεμεσό. Από την πυρκαγιά το δίκυκλο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με ένα πυροσβεστικό όχημα από πυροσβεστικό σταθμό της Λεμεσού. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να πρόκειται για εμπρησμό.
  • Η ώρα 04:14 σήμερα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφεστιατόριο στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λεμεσό. Υπήρξε μικρή πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο του καφεστιατορίου. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικό σταθμό της Λεμεσού και η πυρκαγιά έχει κατασβηστεί. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα. 

(ΝΖ/ΑΦ)