Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2024 12:42

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας σχετικά με την αναθεώρηση των Οδηγών για την προστασία των πληροφοριοδοτών

Το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, έχουν προχωρήσει στην αναθεώρηση των τριών επεξηγηματικών Οδηγών για την προστασία πληροφοριοδοτών. Οι τρεις Οδηγοί απευθύνονται στους εργαζόμενους, τους εργοδότες και τις αρμόδιες Αρχές και στοχεύουν στην ενημέρωση τους σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτά πηγάζουν από τον περί της Προστασίας Προσώπων που Αναφέρουν Παραβάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου Νόμου του 2022 (Ν. 6(I)/2022).

Στους ανανεωμένους Οδηγούς έχουν ενσωματωθεί οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Νόμου που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για σκοπούς καλύτερης εφαρμογής του Νόμου και καλύτερης εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Οδηγία (ΕΕ) 2019/1937 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης».

Οι αναθεωρημένοι Οδηγοί έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

(ΜΣ/ΕΑθ)