Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2024 13:14

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ενόψει της διυπουργικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ), οι κ.κ. Ιωάννου και Χριστοφίνας αντάλλαξαν απόψεις για τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διάγνωση και το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την επέκταση της ΕΣΑΟΚ Τροόδους.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων για τα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και Περιοχών της Υπαίθρου, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο αναθεώρησης και αναμένεται εντός των ημερών η ανακοίνωσή τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Υπουργού, τα Σχέδια έχουν αναθεωρηθεί, για να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι, με στόχο την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των περιοχών αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω Στεγαστικά Σχέδια εφαρμόστηκαν με επιτυχία για πρώτη φορά το 2019 και έκτοτε έχει παραχωρηθεί οικονομική ενίσχυση ύψους €50 εκατ. Από τα Σχέδια έχουν επωφεληθεί 1.500 νοικοκυριά.

(ΜΚυ)