Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2024 12:25

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με το Συνέδριο Έρευνας και Καινοτομίας στον Τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας

Το Υπουργείο Άμυνας διοργάνωσε Συνέδριο Έρευνας και Καινοτομίας στον Τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στις 21 και 22 Μαΐου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Υπουργείου στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, οι τεχνολογικοί τομείς ενδιαφέροντος και οι πρωτοβουλίες του σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία σε εκπροσώπους του κυπριακού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας στην άμυνα να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους, και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και τη διαδικασία συμμετοχής και υποστήριξης από το Υπουργείο Άμυνας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Πάλμας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του Υπουργείου αποτελεί η ενίσχυση της λειτουργίας ενός βιώσιμου και υγιούς οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας στην άμυνα, ικανού να υποστηρίξει με καινοτόμες λύσεις τις επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

Στο συνέδριο παρέστησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, ο Διευθυντής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων. Συμμετείχαν επίσης πέραν των 120 εκπρόσωπων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και εταιρειών του κυπριακού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας. 

(ΓΣ/ΑΦ)