Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2024 12:18

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, και στο «Schuman Security and Defence Forum 2024»

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σε συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2024.

Κατά τη συνάντηση, τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν περιλαμβάνουν τη μακροπρόθεσμη αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, την υποστήριξη της Ουκρανίας από την ΕΕ., την αμυντική ετοιμότητα της ΕΕ και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας θα συμμετάσχει στο «Schuman Security and Defence Forum 2024», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου.

Στο φόρουμ, εκτός από τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχει προσκληθεί μεγάλος αριθμός κρατών και διεθνών οργανισμών. Στόχος είναι η ανάδειξη της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εταίρους για την επίτευξη και διατήρηση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και απειλές.

(ΓΣ/ΝΓιαν)