Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-05-2024 18:09

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών αναφορικά με διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα Δεσμοφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Φυλακών, για σκοπούς διερεύνησης σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος, στο οποίο φαίνεται να υπέπεσε.

Στόχος της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών είναι η διατήρηση της τάξης, της πειθαρχίας και η προώθηση της Δικαιοσύνης εντός του Σωφρονιστικού μας Συστήματος, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος του προσωπικού λειτουργεί με βάση τις Αρχές της ηθικής, αλλά και της νομιμότητας.

Η συμμόρφωση με τους Κανονισμούς και η διατήρηση υψηλών προτύπων επαγγελματισμού είναι και παραμένουν πρωταρχικοί στόχοι της Διεύθυνσης. Προς τον σκοπό αυτό εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των Φυλακών, αλλά ειδικότερα στην αναμόρφωση των κρατουμένων. Η υποστήριξη και εξέλιξη του προσωπικού των Φυλακών αποτελεί επίσης προτεραιότητά μας.

Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, οι προσπάθειεές μας αρχίζουν ήδη να αποδίδουν καρπούς, καθώς παρατηρούμε σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία των Φυλακών. Βελτιώσεις παρατηρούνται και στη συμπεριφορά και στην εξέλιξη τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού, η πλειονότητα των οποίων φαίνεται να ανταποκρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι υπόλογη στην κοινωνία και θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. Θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, με σκοπό την παροχή ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος τόσο για τους κρατουμένους όσο και για το προσωπικό, λαμβάνοντας κάθε μέτρο, το οποίο κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

(ΓΣ/ΕΠ)