Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-05-2024 18:11

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών αναφορικά με συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Το Τμήμα Φυλακών ανακοινώνει ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα με μεγάλη επιτυχία μια ξεχωριστή συναυλία στο Τμήμα Φυλακών. Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η παροχή μιας μοναδικής μουσικής εμπειρίας στους κρατούμενους, αναδεικνύοντας τη σημασία της τέχνης και του πολιτισμού στην αναμόρφωση και την ψυχολογική στήριξη των ατόμων που βρίσκονται σε Σωφρονιστικά Ιδρύματα.

Η μουσική με την καταπραϋντική και αναζωογονητική της δύναμη έχει αποδειχθεί πως διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη συναισθηματική και ψυχολογική ανάταση των κρατουμένων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας. Η συναυλία, που περιελάμβανε έργα κλασικής μουσικής, έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μια ώρα χαλάρωσης και να νιώσουν την αγάπη και τη στήριξη της κοινωνίας.

Ο Αναπληρωτής  Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών κ. Χάρης Φιλιππίδης, αφού ευχαρίστησε τη Συμφωνική Ορχήστρα για την παρουσία της στις Φυλακές, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτού του είδους των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να έχουν οι κρατούμενοι πρόσβαση σε αυτές. Τόνισε επίσης πως η μουσική μπορεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας, προσφέροντας στιγμές γαλήνης και προσωπικής ανακάλυψης, ενώ παράλληλα έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ζωές και να προσφέρει ελπίδα. 

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών για την ανάπτυξη πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων εντός των Φυλακών ως μέρος της στρατηγικής για αναμόρφωση και επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. 

(ΓΣ/ΕΠ)