Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-05-2024 21:13

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση με αντιπροσωπία του Συμβουλίου Παγκοσμίων Υποθέσεων του Σικάγο

Ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία του Συμβουλίου Παγκοσμίων Υποθέσεων του Σικάγο, της οποίας ηγείται ο Διευθύνων Σύμβουλός του κ. Ivo H. Daalder. Στην αντιπροσωπία συμμετέχει  ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) κ. Έντι Ζεμενίδης.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία, ο  κ. Γεωργιάδης σημείωσε τη σημαντική αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο της Κύπρου ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας σε μια άκρως ασταθή περιοχή. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή είναι αναγκαία, ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του εξτρεμισμού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της αντιπροσωπίας, ο κ. Γεωργιάδης προέβη σε ανασκόπηση της πορείας της οικονομίας της Κύπρου και της επιτυχούς ανάκαμψης της χώρας μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Σημείωσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και οι εξαίρετες σχέσεις που η χώρα διατηρεί με όλους σχεδόν τους γείτονές της, την καθιστούν ένα πολύ ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις και πύλη για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η Κύπρος, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο εταίρο για τις ΗΠΑ, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος παραμένει η πρώτιστη προτεραιότητα της πλευράς μας. Στηλίτευσε, παράλληλα, την επιθετικότητα και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και την απομάκρυνσή της από τις δυτικές αρχές και αξίες.

Κατά τα συνάντηση, τονίστηκε, εξάλλου, το εύρος και οι δυνατότητες της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και η χρησιμότητα των ανταλλαγών μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ σε όλα τα πεδία.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα