Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2024 10:11

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού σε Ημερίδα του Επιστημονικού Τομέα Νευρολογικής Νοσηλευτικής του ΠΑΣΥΝΜ

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Κύπρο. Νεότερα δεδομένα, εξελίξεις και ενδυνάμωση ασθενών», την οποία διοργανώνει ο νεοϊδρυθείς Επιστημονικός Τομέας Νευρολογικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Σας συγχαίρω θερμότατα για τις προσπάθειές σας, τόσο για την ενίσχυση των γνώσεων στον τομέα της Νευρολογικής Νοσηλευτικής, μέσω της πρώτης σας αυτής επιστημονικής ημερίδας, όσο και για τον αμέριστο ζήλο με τον οποίο επιτελείτε το επάγγελμά σας. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Ημερίδας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε η εκπαίδευση στο τομέα της Νευρολογικής Νοσηλευτικής να είναι συνεχής. 

Σήμερα, παρά ποτέ, η συνεχιζόμενη και προγραμματισμένη διάδοση της γνώσης στον τομέα της νοσηλευτικής επιστήμης αποκτά άλλη διάσταση και καθίσταται θεμελιώδους σημασίας στην προσπάθεια για διασφάλιση της ποιότητας σε όλους τους τομείς των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Αυτός άλλωστε είναι ο ύψιστος στόχος του Υπουργείου Υγείας: η συνεχής βελτίωση και παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας, ώστε να απολαμβάνουν όσο το δυνατό πιο ποιοτικά επίπεδα ζωής.

Η νοσηλευτική φροντίδα, ειδικά στη διαχείριση των ατόμων με νευρολογικές παθήσεις, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον επαγγελματία νοσηλευτή, που έρχεται αντιμέτωπος με τις ιδιαίτερες, ιδιάζουσες και ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας της ομάδας αυτών των πασχόντων.

Ο τομέας της νευρολογικής νοσηλευτικής είναι σίγουρα στενά συνυφασμένος με ραγδαίες αλλαγές στα θέματα της αντιμετώπισης και έρευνας, καθιστώντας έτσι τη συνεχιζόμενη και προγραμματισμένη επιμόρφωση απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Φίλες και φίλοι,

Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποτελεί απόδειξη του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για τις νέες εξελίξεις στον τομέα σας. Το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει την συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση των Νοσηλευτών στους διάφορους τομείς της πρακτικής τους.

Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που νιώθω όταν οι Νοσηλευτές που αποτελούν τη θεμελιώδη βάση του συστήματος υγείας της χώρας μας, με τέτοιες πρωτοβουλίες και πρακτικές, συνεισφέρουν στη βελτίωση της Νοσηλευτικής Επιστήμης, προσφέροντας κύρος και καταξίωση στο Νοσηλευτικό Επάγγελμα.

Σας συγχαίρω θερμά λοιπόν, εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στις εργασίες σας.  

(ΔΚ/ΜΣ)