Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2024 14:42

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Μαυροβουνίου στην Κύπρο

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου του Μαυροβουνίου στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από αύριο, 6 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της χώρας κ. Jakov Milatović, τον οποίον θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Milatović, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, θα φθάσει αύριο το πρωί στην Κύπρο και λίγο αργότερα θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι διμερείς σχέσεις, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και η ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε επίσημο γεύμα, που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης και θα ξεναγηθεί στην παλιά πόλη κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου θα παρακαθήσει σε δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Την επομένη, 7 Ιουνίου, το πρωί, ο Πρόεδρος Milatović θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ακολούθως θα μεταβεί στη Λεμεσό, όπου θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πόλη. Ακολούθως, θα επισκεφθεί το χωριό Όμοδος.

Ο Πρόεδρος Milatović και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο στις 8 Ιουνίου.

(ΡΜ/ΓΣ/ΑΦ)