Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2024 13:39

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός επισκέφθηκε το Γενικό Χημείο του Κράτους

Επίσκεψη στο Γενικό Χημείο του Κράτους πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί, όπως και για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στόχος μας, ανέφερε ο κ. Δαμιανός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, είναι να προχωρήσουμε με μεθοδικό τρόπο στην επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Χημείο του Κράτος.

Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, πρόσθεσε, ήταν αυτό των κτηριακών εγκαταστάσεων. Βρισκόμαστε, σημείωσε, στη φάση της προετοιμασίας της διαδικασίας για την έναρξη της υποβολής προσφορών για την ανέγερση νέου κτηρίου. «Μέχρι την ανέγερση του νέου κτηρίου, το Υπουργείο Υγείας θα λάβει τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Υπουργός.

Ο Υπουργός  Υγείας αναφέρθηκε, παράλληλα, στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία εορτάζεται αύριο, 7 Ιουνίου, τονίζοντας πως οι Υπηρεσίες του κράτους θα συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιφρούρηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων που φθάνουν στους καταναλωτές.

Ερωτηθείς για σημερινά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για συμφωνία με ιδιώτη/δωρητή για θέμα της ανέγερσης νέας παιδοογκολογικής κλινικής δίπλα από το Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως έχουν γίνει συναντήσεις για το εν λόγω ζήτημα. «Είναι κάτι το οποίο μελετούμε, είμαστε προφανώς πολύ θετικοί, αλλά στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε οποιαδήποτε εξαγγελία», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί του δημόσιου τομέα προτίθενται να κατέλθουν σε απεργία για το θέμα των οικονομικών κινήτρων που τους παρέχει ο ΟΚΥπΥ πέραν του βασικού τους μισθού, σημείωσε πως αυτό που προέχει είναι η  διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης. «Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο χειρίζεται ο ΟΚΥπΥ. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εντός της προσεχούς εβδομάδας και αν ζητηθεί η παρέμβασή μας, θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για την επίλυση των διαφορών που έχουν παρουσιαστεί», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

(ΔΚ/ΝΓιαν/ΜΣ)