Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2024 14:52

Μη προγραμματισμένες επισκέψεις της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου σε Στέγες Ευγηρίας

Σε μη προγραμματισμένες επισκέψεις σε αριθμό Στεγών Ευγηρίας στην επαρχία Λευκωσίας προχώρησε σήμερα, 6 Ιουνίου 2024, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου.

Κατά τις επισκέψεις, διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες Στέγες Ηλικιωμένων όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και τα δωμάτια των ηλικιωμένων είχαν επαρκή κλιματισμό προς αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται.

Σε μικρό αριθμό Στεγών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μη ενεργοποιημένα κλιματιστικά. Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η κα Ευαγγέλου συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Στεγών Ευγηρίας κ. Λοϊζο Γεωργιάδη, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας προς τους ηλικιωμένους και τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας με το Υφυπουργείο.

Διευκρινίζεται ότι οι οδηγίες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας προς τις Στέγες Ευγηρίας, για αντιμετώπιση των συνθηκών των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, είναι να παραμένουν τα κλιματιστικά ενεργοποιημένα καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, ως και οι Κανονισμοί του σχετικού Νόμου.

Μεταξύ άλλων, γίνεται επίσης σύσταση για κατανάλωση ελαφριών γευμάτων και παγωμένου νερού. 

(ΜΘ/ΕΑθ/ΜΣ)