Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2024 10:34

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού για την εισαγωγή του σήματος «Historic Hotels of Cyprus»

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την εισαγωγή του σήματος/label «Historic Hotels of Cyprus», στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση των βασικών χαρακτηριστικών, που πρέπει να διαθέτει μια επιχείρηση ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος, για να χαρακτηριστεί ως «Ιστορικό Ξενοδοχείο» (Historic Hotel).

Με την εισαγωγή του εν λόγω σήματος/προτύπου, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιχειρεί τη βελτίωση της εικόνας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και ειδικότερα την περαιτέρω προβολή και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μας. Στοχεύει επίσης στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου, στην ανάδειξη της ιστορικής πορείας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και γενικότερα να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της κοινωνικής ευημερίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο θεσμό «Historic Hotels of Cyprus» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία διαχειρίζονται ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα, τα οποία διαθέτουν σε ισχύ άδεια και κατάταξη από το Υφυπουργείο Τουρισμού ή καλύπτονται από τις διατάξεις του άρθρου 18 του περί της «Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμου».

Για περισσότερες πληροφορίες για την εξασφάλιση του σήματος/label «Historic Hotels of Cyprus» και πρόσβαση στο Έντυπο Αίτησης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

(ΚΚ/ΝΓιαν/NZ)