Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2024 15:14

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την νέα Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική συνάντηση την νέα Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Susanne Bachfischer επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Καλωσορίζοντας την κ. Bachfischer, η Πρόεδρος της Βουλής της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγαστή συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Βουλής και της Πρεσβείας της Αυστρίας θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με ειδικότερη αναφορά στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Δημητρίου εξήρε τη σημασία της επικείμενης επίσκεψης, στην Κύπρο, του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka, ως ένα ισχυρό μήνυμα της κοινής βούλησης των Κοινοβουλίων Κύπρου και Αυστρίας για συνένωση δυνάμεων προς αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και της πρόσθετης αξίας της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)