Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2024 18:51

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα θα συμμετάσχει στο Prague European Summit

Για την Πράγα αναχώρησε σήμερα η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά, για να συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συζήτηση πάνελ στο Prague European Summit 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13-14 Ιουνίου.

Το Prague European Summit διοργανώνουν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής EUROPEUM, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Petr Pavel. Το Prague European Summit είναι μια στρατηγική πλατφόρμα που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση κοινών πανευρωπαϊκών ζητημάτων και προκλήσεων.

Στο πλαίσιο του Summit, η κα Υφυπουργός θα συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Πρώτα η ενεργειακή ασφάλεια – Πραγματιστικές αποφάσεις που επηρεάζουν τις κλιματικές φιλοδοξίες». Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή της η κα Υφυπουργός θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο στον ενεργειακό τομέα και θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Στο περιθώριο του Summit, η κα Ραουνά θα έχει συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό της, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Martin Dvořák, κατά την οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και της  στρατηγικής ατζέντας για την περίοδο 2024-2029 και το μέλλον της Ευρώπης.

(ΕΑθ/ΝΓιαν)