Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2024 13:56

Χαιρετισμός της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω  και φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια όμορφη εκδήλωση προσφοράς στην ανθρώπινη ζωή, και αλληλεγγύης, η οποία έχει καταστεί θεσμός με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία με σύνθημα: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος προωθώντας κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Η φετινή εκστρατεία ευχαριστεί όλους όσοι προστρέχουν στο κάλεσμα για αίμα.

Συγχαίρω το δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και γενικότερα το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου που, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνουν τη σημερινή αιμοδοσία.  Σας συγχαίρω επίσης για τη συνολική προσφορά σε κοινωφελείς σκοπούς.

Ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο κάθε προσπάθεια να ενισχυθούν τα αποθέματα αίματος είναι πολύτιμη.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω επίσης την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που ανταποκρίνονται πάντα στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και σε όλους  όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ: το προσωπικό της Προεδρίας και της Προεδρικής Φρουράς, τα μέλη της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μπράβο σε όλους. Η δική σας συνδρομή, ως ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δίνει ζωή αλλά και μαθήματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά πράξη αγάπης.

Αποτελεί, πρωτίστως, υπεύθυνη στάση απέναντι στην απρόβλεπτη εξέλιξη της ζωής, αλλά και στην υποστήριξη ασθενών με ευρύ φάσμα μακροχρόνιων παθήσεων.   Γι’ αυτό και όσοι μπορούν και προσφέρουν αίμα αξίζουν τα συγχαρητήριά μας.

Θέλω να σας πω ότι είμαι περήφανη για τους Κύπριους αιμοδότες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας με προθυμία, κατατάσσοντας την Κύπρο ανάμεσα στις 62 χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως, και στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλήρη επάρκεια αίματος προερχόμενη από εθελοντική αιμοδοσία.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα ιδιαίτερο είδος ανεκτίμητης προσφοράς στον συνάνθρωπο, που δεν μπορούν όλοι να πράξουν. Σήμερα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών τιμούμε και τον Κύπριο αιμοδότη, το Support CY και όλους τους οργανισμούς ή ιδιώτες που ολόχρονα φροντίζουν να διοργανώνουν αιμοδοσίες μαζί με τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ και να προσφέρουν το αίμα τους ατομικά.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι είναι κι αυτός ο εθελοντής αιμοδότης ένα θετικό πρόσωπο από αυτά που αναζητούμε καθημερινά, για να μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ο καθένας, μέσω της ιδιότητας ή του ρόλου του, τον αγώνα του, που ευχόμαστε να είναι αγώνας επωφελής και για την κοινωνία, όχι μόνο ατομικός.

Αυτό είναι που πράττουμε όλοι μας εδώ στην Προεδρία για μια Κύπρο που, ευτυχώς, αλλάζει. Μια Κύπρο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Σας ευχαριστώ. Καλή δύναμη.

 

(ΡΜ/ΕΠ/ΝΓιαν)