Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2024 18:41

Αναφορά στο Κυπριακό κατά τη συνέντευξη Τύπου του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις και του Αστυνομικού Συμβούλου του ΟΗΕ

Στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών της Αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών, o Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Jean-Pierre Lacroix και ο Αστυνομικός Σύμβουλος του ΟΗΕ Faisal Shakhar έδωσαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού. 

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΚΥΠΕ αν ο κ. Lacroix είναι αισιόδοξος για το Κυπριακό μετά την ακύρωση του ταξιδιού της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα κας María Ángela Holguín στην Κύπρο, ο ίδιος δήλωσε: 

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και η κα Holguín θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δυο πλευρών. Νομίζω ότι ο τρόπος που γίνονται πιθανότατα είναι σημαντικός για το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Άρα, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες, διότι η UNFICYP (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus) συνεργάζεται στενά [με την κα Holguín] και οι εντολές είναι διαφορετικές. Ασχολούμαστε σε μεγάλο βαθμό με το ίδιο θέμα και ευελπιστούμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο για ένα πολιτικό διάλογο. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά παραμένουμε σίγουροι και αισιόδοξοι.» 

Για την αυτούσια ερωτοαπάντηση στην Αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.

(ΝΖ/ΑΦ)