Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2024 19:46

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας, για να χαιρετίσω, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, την τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας, ενός χώρου που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη, κόπο και προσωπικές θυσίες. 

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας, ένας φορέας που δραστηριοποιείται ενεργά για 25 συναπτά έτη, έχει αδιαμφισβήτητα συμβάλει σημαντικά στον τομέα του κλασικού μπαλέτου στην Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το φυτώριο του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας έχουν γεννηθεί εξαιρετικά ταλέντα, που άνοιξαν τα φτερά τους και συνέχισαν τις σπουδές τους στις καλύτερες ακαδημίες του εξωτερικού. 

Από το 1999, το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας έχει δώσει στους χορευτές του την ευκαιρία να λάβουν τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, αλλά και τη δυνατότητα για προσωπική βελτίωση μέσω του υγιούς ανταγωνισμού, συμμετέχοντας στις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις του. 

Ως αναγνώριση των πιο πάνω, η Κυβέρνηση μέσω του Υφυπουργείου Πολιτισμού δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει τον φορέα. Από το 2023, η πολυσχιδής συνεργασία του Υφυπουργείου με το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας τέθηκε σε ένα νέο και αναβαθμισμένο πλαίσιο, ενώ στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυσή του, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει στο μέγιστο το όραμά του. Η εξασφάλιση και αναβάθμιση του χώρου που εγκαινιάζουμε απόψε έχει γίνει με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μπορέσει το Μπαλέτο να έχει κατάλληλες εγκαταστάσεις, σωστά εξοπλισμένες και με άπλετο χώρο, που μπορούν να φιλοξενήσουν την ομάδα τους και να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς προσκόμματα. 

Θα ήθελα να συγχαρώ, επί τη ευκαιρία, το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας και τα μέλη του για το συνολικό τους έργο όλα αυτά τα χρόνια και για την καθοδήγηση και την αγάπη που προσέφεραν χωρίς φειδώ στα νεαρά μέλη του Μπαλέτου. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στις χορογράφους – χοροδιδάσκαλους που πριν από 25 χρόνια είχαν το όραμα της δημιουργίας του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας και που αποτέλεσαν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του φορέα, χωρίς να υπολογίζουν τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Αγαπητές Κλερ Αντρέου, Έλενα Μαξούτη, Αννίτα Χατζηευτυχίου, Αυγή Παπακυριακού και Αλεξία Πετρίδου, παρακαλώ δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια, την εκτίμηση και ευχαριστίες όλων μας. 

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας, στις νέες του πλέον εγκαταστάσεις, και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί αρωγοί και συμπαραστάτες στις δράσεις του. 

(ΕΚ/ΓΣ/ΕΠ)