Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2024 21:30

Πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ της Κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας

Πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της Κυβέρνησης με την επιχειρηματική κοινότητα. Της συζήτησης προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για συνεχή διάλογο με τους επιχειρηματίες, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, 11 Υπουργοί και Υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας παρευρέθηκαν 50 επιχειρηματίες, εκπρόσωποι από το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ, την ΠΟΒΕΚ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Στα εισαγωγικά του σχόλια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τρόποι περαιτέρω στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας. Πρόσθεσε ότι η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να πετύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη σημερινή εκδήλωση, είπε, εγκαινιάζεται ένας θεσμοθετημένος διάλογος με την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις πραγματικές ανάγκες του επιχειρείν.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα και συζητήθηκαν εισηγήσεις για μέτρα και μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπισή τους. Συγκεκριμένα, τη συζήτηση απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, το κόστος ενέργειας, τη συνδεσιμότητα της Κύπρου, τον φορολογικό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για στρατηγικές ενίσχυσης των τομέων, οι οποίοι παρουσιάζουν ψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία.

(ΡΜ/ΝΖ/ΕΠ)